Skip to main content
Sommerjobb - En vei inn i arbeidslivet

Sommerjobb – En vei inn i arbeidslivet

Du tenker kanskje at det er lenge til sommerferien. Men det gjør ikke arbeidsgiverne. For allerede nå har du sjansen til å kapre en sommerjobb. Og arbeidsgiverne trenger deg mer enn noen gang. Det kan være gull verdt for deg videre i karrieren.

Et kjapt søk på arbeidsplassen.no (ledige stillinger fra Nav) nå i begynnelsen av februar, viser at det i gamle Vestfold er 588 stillinger fordelt på 46 annonser der det søkes etter sommervikarer. Og lista er lang når det kommer til type jobb og næring: Helse og omsorg, Brannvesen, Renhold, frivillige organisasjoner, BPA personlig assistent, selger, bioingeniør, servitør, kokk og bartender og mye mer.

Så da er det vel bare å gå inn der, finne en brukbar jobb for sommeren og sende av gårde den allerede klargjorte åpne søknaden min?

Ja, det er en mulighet. Men er det den beste løsningen?

Forbered deg godt

Mange tenker på en åpen søknad nettopp som en søknad man har gjort klar for å sende til en haug av arbeidsgivere. Med en god porsjon flaks kan det føre fram til en jobb. Men hvis du heller ser på en åpen søknad som en søknad til en jobb som ikke er utlyst, bør det føre fram til en annen strategi.

Og den strategien heter: Forbered deg godt!

Og det vil si: Bli kjent med arbeidsgiveren gjennom nyheter, nettsider, sosiale medier og så videre. Tenk godt igjennom hvordan du kan presentere deg i jobbsøknaden, og bruk god tid på den. Målet er å bli innkalt til intervju, og da må vise tydelig i søknadsteksten hvorfor akkurat du er den beste kandidaten til jobben. Les derfor stillingsannonsen grundig, og svar direkte på den.

Få flere tips til CV, søknad og jobbintervju i vårt digitale jobbsenter

En sommerjobb er mer enn bare en sommerjobb

Og så til det viktigste poenget her: En sommerjobb er mer enn bare en sommerjobb. Er du ung og skal ut i din første sommerjobb i år, er dette starten på din karriere i arbeidslivet. Mye av kunnskapen og holdningene man får i sin første jobb, kan være med deg resten av livet. For eksempel lærte undertegnede at det bare er å få henda opp av lommene og bak på ryggen når man står bak en disk.

Ikke bare får du nyttig kunnskap om arbeidsoppgavene du utfører, men også arbeidslivskunnskap: Kunnskap om hvordan det er å være i arbeidslivet, hva som forventes av deg og hva som du kan forvente tilbake fra arbeidsgiver. Og det er ingen dum kunnskap å sitte med i ung alder. Og gjør du en god jobb og et godt inntrykk gjennom sommeren, kan sjansene for at du får fortsette videre være store. For eksempel som ferie- og ringevikar, eller til og med i en liten fast stilling ved siden av skole og studier.

En sommerjobb kan være en god mulighet for noen som skal videre i arbeidslivet også. Eller er på vei inn igjen i det. Også i disse tilfellene kan sommerjobb være en ypperlig anledning til å vise seg fram for en arbeidsgiver, med mål om å kunne fortsette i arbeidsforholdet. Og når mangfoldet av ledige sommerjobber er som vist over, bør det være muligheter for både ufaglærte og faglærte.

Benytt alle muligheter

Så for å oppsummere: Selv om snøen ligger på bakken rundt oss, så er det likevel ikke dumt å sette av litt tid mellom skiturer, brekksladder og kakao, til å gå en tur innom finn.no og arbeidsplassen.no og se etter utlyste sommerjobber. Andre nyttige steder å følge med er lokalnyheter og sosiale medier. Og glem heller ikke å forhøre deg med venner og familie. God jakt!

Image by snowing on Freepik

arbeidsgiver, CV, februar, intervju, jobbsøk, jobbsøknad, ledige stillinger, nav, nettverk, sommerjobb, sosiale medier, tips

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *